Întinerirea feței este recomandată atunci când apar primele semne ale îmbătrânirii, când apar ridurile imitate sau pliurile nazolabiale. De obicei, astfel de fenomene încep la vârsta de 25-30 de ani. Există diferite moduri de a prelungi tinerețea și frumusețea pielii în clinicile și saloanele profesionale, dar rețetele de acasă pot fi o alternativă la procedurile anti-îmbătrânire. O loțiune sau toner preparat din produse de casă va avea un efect regenerant bun și va ajuta să scăpați de primele semne naturale ale îmbătrânirii pielii.
Metode de întinerire:
- Produse cosmetice de îngrijire;
- proceduri profesionale;
- cosmetologie hardware;
- rețete de casă.
Beneficii pentru remedii la domiciliu
Procedurile de întinerire facială acasă au propriile avantaje și dezavantaje, care diferă de avantajele și dezavantajele tehnicilor utilizate de cosmetologii profesioniști.
Avantaje:
- nu este nevoie să cheltuiți bani;
- nu este nevoie să pleci nicăieri;
- rețetele de casă pentru creme, tonere sau măști conțin ingrediente naturale și sigure care de obicei nu provoacă reacții alergice sau efecte secundare;
- diverse componente pentru exfolieri sau coji se găsesc de obicei în bucătăria fiecărei gospodine.
Dezavantajele includ:
- efect pe termen scurt;
- incapacitatea de a scăpa de defecte cosmetice grave.
Indicații pentru procedurile anti-îmbătrânire:
- tonus scăzut;
- pielea lăsată;
- genți sub ochi;
- pliuri nazolabiale;
- riduri în jurul buzelor, nasului sau frunții;
- uscăciune și iritații severe ale pielii.
Se recomandă să începeți întinerirea pielii feței și a întregului corp din interior:
- pentru început, ar trebui să vă schimbați dieta: mâncați mai multe fructe proaspete, nuci, fructe de mare, cereale și legume;
- se recomandă să beți cel puțin 1, 5 litri de apă plată și alt lichid sub formă de sucuri, băuturi din fructe, ceai verde sau bulion de măceșe pe zi;
- cel puțin pentru un anumit timp, merită să renunțați la utilizarea băuturilor alcoolice și la fumat;
- evita stresul, intareste sistemul nervos dimineata cu un dus de contrast. În plus, tonifică întregul corp ca întreg;
- pentru a respecta modul de somn și odihnă: este mai bine să mergeți la culcare în același timp, să dormiți cel puțin opt ore pe zi, să evitați situațiile de conflict înainte de a merge la culcare, noaptea puteți bea un decoct de mentă sau un pahar de lapte cald cu miere.
Masajul și exercițiile mimice vor ajuta la îmbunătățirea efectului produselor cosmetice anti-îmbătrânire pentru față. Masajul ajută la îmbunătățirea circulației sângelui în țesuturi și oxigenează celulele. Respectarea acestor recomandări simple va ajuta la îmbunătățirea stării pielii și la obținerea rezultatului maxim din întinerirea feței cu remedii naturale.
Rețete
Există diferite rețete și metode pentru a încerca să vă întineriți fața.
Se recomandă efectuarea întineririi faciale acasă, ținând cont de vârsta:
- Pentru femeile care au împlinit 30 de ani, puteți efectua întinerirea feței conform rețetei Cleopatrei. Pentru a crea un astfel de instrument, ar trebui să luați sucul plantei de aloe și miere în proporția corectă. Ei trebuie să ungă pielea curățată anterior. Este necesar să spălați amestecul după 30 de minute și apoi este recomandabil să folosiți o cremă hrănitoare.
- Femeile peste 35 de ani ar trebui să încerce un remediu pentru caș pentru întinerirea feței. Ar trebui să luați brânză de vaci în cantitate de o lingură și să amestecați bine împreună cu lut alb, două linguri de alge marine și o lingură de miere. Se recomandă aplicarea amestecului timp de 20 de minute, apoi clătiți.
- Cu pielea lăsată, care apare până la vârsta de 40 de ani, măștile de parafină vor ajuta la restabilirea tonusului pierdut, care se poate face de două ori pe an. În plus, spălarea feței cu lapte rece sau frecarea feței cu un cub de gheață cu decoct din plante sau ceai verde funcționează bine.
- Femeile care au peste 50 de ani pot folosi o mască venețiană. Pentru a face acest lucru, turnați 100 ml de apă într-o cratiță și adăugați o lingură de amidon de cartofi. După aceea, amestecul trebuie fiert până se îngroașă complet și la final adăugați o lingură de smântână sau smântână, precum și 6 linguri de suc de morcovi. Păstrați masca pe față aproximativ 25 de minute, apoi clătiți cu apă. Seva de mesteacăn este bună pentru ștergerea pielii.
Cremă de spumă
Crema cu spumă este un excelent agent anti-îmbătrânire care poate fi utilizat de cei cu ten gras, uscat sau mixt. Pentru a face o spumă cremoasă, luați o lingură de miere, un fruct de kiwi ras, două linguri de iaurt natural fără aromă și o lingură de ulei de migdale. Opțional, puteți adăuga și o linguriță de migdale zdrobite pentru a face un exfoliant de casă. Trebuie să aplicați spuma cremă pe pielea umedă a feței și să o folosiți în loc de săpun sau alte produse cosmetice de curățare.
Tonic
Pentru pielea grasă sau cu probleme, tonerul de mentă este cel mai bun. Pentru a-l prepara, trebuie să luați două linguri de frunze de mentă uscate sau proaspete și să turnați două pahare de apă fierbinte, apoi să fierbeți timp de 10 minute. După ce bulionul s-a răcit, trebuie să adăugați câteva picături de suc stors din lămâie și două linguri de tinctură de calendula.
Cremă
Puteți prepara o cremă de vitamine cu ingrediente utile și naturale acasă folosind această rețetă. Ca bază, puteți lua o cremă obișnuită pentru bebeluși sau orice alta. Apoi adăugați câteva picături de ulei de măceșe, ulei de măsline, vitamina B2 și suc de aloe. După preparare, se recomandă ca un astfel de produs să fie depozitat doar la frigider, astfel încât să nu-și piardă proprietățile benefice.
Masca
Întinerirea feței poate fi efectuată și cu măști de vitamine cu ingrediente naturale. Pentru a pregăti o mască sănătoasă, este recomandat să luați o linguriță de miere, un albus de ou și două lingurițe de făină. Albusul de ou trebuie agitat și combinat cu restul ingredientelor. Masca se aplică pe piele timp de 20 de minute.
Loţiune
Puteți folosi o loțiune pe bază de pătrunjel pentru a vă șterge fața. Este necesar să turnați un pahar de apă clocotită peste 1 lingură de frunze de pătrunjel (proaspete sau uscate) și să fierbeți într-o baie de apă timp de aproximativ 20 de minute. Se lasă apoi la răcit o oră, iar la final se adaugă 70 g de vin alb uscat.
Acizi de fructe
Pentru întinerirea feței la domiciliu, puteți alege peelingul cu acizi de fructe. Sub influența acidului fructului, celulele pielii sunt reînnoite activ și țesuturile sunt hidratate. Acidul ajută la îndepărtarea celulelor vechi și la refacerea proceselor metabolice acționând asupra stratului exterior al epidermei.
Pentru a întineri fața cu o astfel de substanță, trebuie să luați trei linguri de coacăze și câțiva struguri. Amestecul finit trebuie aplicat pe pielea curată cu mișcări ușoare de frecare. Se spală după 10 minute.
Făină de ovăz poate fi aplicată pe piele, la care se adaugă suc de lămâie și ananas zdrobit. De asemenea, vă puteți albi pielea cu acest produs, deoarece ananasul are un efect de albire.
Pentru a vă întineri singuri fața acasă, puteți achiziționa un dispozitiv numit mesoscooter, care are un efect similar cu mezoterapia. Acest dispozitiv este echipat cu ace mici care străpung pielea, în urma cărora sunt declanșate procese de reparare a țesuturilor. Utilizarea acestui dispozitiv contribuie la îmbunătățirea proceselor metabolice locale, la producerea de fibre de colagen și elastină, precum și la eliminarea defectelor minore.
Pentru procedurile anti-îmbătrânire, se recomandă achiziționarea unui mesoscooter special, care este echipat cu cele mai mici ace și nu necesită cunoștințe speciale în domeniul medicinei. După un astfel de tratament, substanțele benefice sunt mai ușor absorbite în piele, astfel încât dispozitivul poate fi utilizat în combinație cu diferite remedii casnice.
Contraindicații
Nu se recomandă întinerirea feței folosind remedii casnice dacă există anumite contraindicații pentru aceasta. Este interzis să faceți peeling acasă, să folosiți măști sau alte mijloace dacă aveți o intoleranță individuală la componentele primite. De asemenea, o contraindicație poate fi prezența unor procese inflamatorii pe piele sau răni deschise.
Dacă pielea feței începe să-și piardă fermitatea sau să se estompeze rapid, acest lucru se poate datora unei afecțiuni medicale grave. În acest caz, este necesar să se supună unui examen medical pentru a determina boala de bază și a o vindeca (numai după ce procedurile de întinerire vor începe să dea un efect vizibil).
Un tratament de întinerire a feței care utilizează remedii casnice este considerat o alternativă la fel de eficientă la tratamentele de salon. Pentru a obține efectul maxim din utilizarea măștilor sau cremelor naturale, se recomandă selectarea tuturor produselor ținând cont de tipul de piele și de absența unei reacții alergice.
Dacă remediile casnice nu au reușit, cel mai bine este să consultați un cosmetician. Specialistul va stabili cu precizie starea și tipul de piele și va contura tactica de îngrijire, combinând cele mai noi tehnologii din industria frumuseții și rețetele bunicii nu mai puțin înțelepte.